"ZORBACA İÇERİĞE SAHİP OYUN" UYARISI

Bakanlığımızca yapılan uyarıda "Çocuk ve gençlerin şaka veya espri gibi gördükleri bu fiziksel müdahalelerin sosyal medya terminolojisinde "challenge" olarak adlandırıldığına işaret edilen yazıda, bunların ciddi bedensel, ruhsal zararlar verme potansiyeli olan kaba, incitici davranışlar olduğuna dikkati çekildi."

Özellikle dünyada popüler olan ve ülkemizde de sosyal medya paylaşımları ile yayılmaya başlayan 'Tripping Jump Challenge-Hadi Gel Zıplayalım Meydan Okuması' isimli bir zorbalık eyleminde şaka adı altında bir grup öğrencinin başka bir öğrenciye zarar verme ihtimali söz konusudur. Videolarda yer alan bu zorbalıkta, öğrencilerin yaralanma hatta ölme riski ile karşı karşıya kaldığı görülmektedir. Videoların sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte yayılma hızı da artmaktadır. Öğrencilerimizin kendi sağlıkları için bu ve bu tarz davranışlardan kaçınmalarının önemle vurguluyoruz.

24.02.2020 269