Okulumuzda Başkanlık Seçimi Heyecanını Yaşadık

Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında Müşerref Yılmaz Ortaokulu olarak Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçimimizi gerçekleştirdik.

05.11.2017 399

Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında Müşerref Yılmaz Ortaokulu olarak Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçimimizi gerçekleştirdik.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin edinmesi amacıyla okulumuzda başkanlık seçimi heyecanını yaşadık.

Sınıflarından oy çokluğu ile seçilen 10 aday okul başkanlığı amacıyla adaylıklarını açıkladılar. Başkanlık için aday olan öğrenciler propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular.

3 Kasım günü gerçekleştirilen seçimde 167 geçerli 1 geçersiz olmak üzere toplam 168 oy kullanıldı. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda öğrencilerimizden Fahrişah AŞÇIOĞLU 36 oy alarak okul başkanlığına seçilmiştir.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi kutluyor ve verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

05-11-201705-11-2017

05-11-2017