Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bu ayki konusu "Üzüm".
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.
Bahsedilen Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bu ayki konusu "Üzüm".
Üzüm bol miktarda enerji içerir, protein açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Üzüm ayrıca folatlar, Niasin, Pantotenik i Piridoksin, Riboflavin , Tiamin yanında, C,E,K vitaminleri içermektedir. C ve K vitaminleri açısından çok zengindir. Üzüm ayrıca bol miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, bakır, manganze, demir, magnezyum, çinko, Karoten-α, Karoten-ß, Kripto-ksantin, Lutein-zeaksantin açısından zengindir.
Üzüm Migrene İyi Gelir:
Üzüm yardımıyla migrenin iyileştirile-bileceğini belirten sağlık uzmanları evde doğal ortamda hazırlanacak üzüm suyunu migren tedavisinde etkili olduğunu savunmaktadırlar.
Üzüm Hazımsızlığı Giderir
Üzüm hazımsızlığı gidere ve hazımsızlığa neden olan unsurları ortadan kaldırabilir.
Üzüm Göz Sağlığını ve Görme Yeteneğini Korur
Üzümün göz ve görme sağlığını koruduğu en iyi bilen özelliklerinden sadece bir tanesidir. Üzüm glutein ve zeaksantin bakımından zengindir ve bu maddeler yaşlanmaya bağlı göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Üzüm Alzheimer Hastalığına İyi Gelir
Üzüm Alzheimer hastalığından muzdarip hastalarda amiloid-beta peptit seviyelerinin azaltılmasında yardımcı olur. Üzüm aynı zamanda beyin sağlığının korunmasında ve görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine katkıda bulunur.
Üzüm Astıma İyi Gelir
Üzüm akciğerlerde mevcut nem düzeyini arttırmada etkili olanı olan yüksek asimilasyon gücene sahiptir. Üzümün bu özelliğinden dolayı astım ataklarının şiddetini düşürdüğünü düşünülür.