Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi

Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi

19.03.2019 403

Değerli Öğretmenlerimiz;

 

Türkiye'de organ bağışı ve nakli konusunda halkın bilinçlendirilmesine yönelik etkili çalışmalar yürütülmesine rağmen ne yazık ki her geçen gün organ bekleyen hasta sayısı artmaktadır. 

 

Organ bağışı hayatta iken kendi özgür iradenizle, tıbben yaşamınız sona erdikten sonra doku ve organlarınızın başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermeniz ve bunu belgelendirmenizdir. Ancak bu belgelendirmenin organ bağışı yapmak için yeterli  olmadığı, ailenizin ya da yakınlarınızın rızası olmadan organlarınızın alınamayacağı unutulmamalıdır. 18 yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanelere başvurarak ya da e-nabız üzerinden organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir. 

 

Organlarınızı bağışlayarak güzel bir miras bıraktığınızda veya yakınlarınızı kaybettiğinizde organlarının kullanılmasına izin vermeniz durumunda organ bekleyen binlerce hastamız yaşama şansına sahip olacaktır. Organ bağışlamanın dinimiz açısından da uygun olduğuna ""Her kim bir hayatı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur" (Maide Suresi 5/32)  ayeti de ışık tutmaktadır. 

 

İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak başlattığımız "Her Bağış Yeni Bir Hayat" projesi kapsamında  organ bağışı konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz işbirliği ile farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz. 

 

Hayatınızın her aşamasında öğrenme ve öğretme çabası ve azmi hiç tükenmeyen, ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusu olarak siz değerli öğretmenlerimizin hepimizin hayatına dokunabilecek organ bağışı konusunda yarınlarımızın umudu değerli çocuklarımıza hem örnek olacağınız hem de  bu düşünceyi en doğru şekilde anlatacağınızdan hiç şüphemiz yoktur.  

 

Sizler olmadan bu yola çıkmayı  düşünemezdik, katkı ve destekleriniz için teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

 

          Mahmut OĞUZ                                      Uz. Dr. Berna ÖZTÜRK

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü                       Denizli İl Sağlık Müdürü