Engelleri Kaldır!

Engelleri Kaldır!

 

 

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli bireyler için kutlu olsun!

03.12.2018 431

Uluslararası Engelliler Günü (İngilizce:International Day of Disabled Persons) 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. 

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli yeti yitimi (Engellilik) durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeni ile engelli sayısı da artmaktadır.

Engelli olma, doğuştan,kaza veya uzun süren hastalıklar sonucu bedensel veya zihinsel meydana gelen, kişinin hayatında engeller oluşturabilen  duyusal, zihinsel ve diğer yeteneklerinin kaybetmesi olarak anlatılabilir. Evet belki bizler, sizler şu an için engelli değiliz ancak bu olmayacağımız anlamına gelmiyor değil mi? Onlar hayatta büyük mücadelelerle her gün yeniden doğuyorlar. Bizlere Dünya Engelliler Günü ne zaman diye bir soru yönetilirse şu cevabı vermeliyiz; her gün, her an. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanan bu gün bir gün değil, her gündür. Bir yılın 365 günü sokakta, yanı başımızda olan engelli insanlarımıza karşı duyarlı olmalıyız.