28 Şubat Sivil Savunma Günü

01.03.2016 1726

Okulumuz Sivil Savunma Kulübü tarafından 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" sebebiyle günün ve sivil savunmanın anlam ve öneminin anlatıldığı program düzenlendi.Derprem,yangın ve herhangi bir saldırı anında yapılması gerekenlerin anlatıldığı programda personel ve öğrenci tahliye tatbikatı da yapıldı.İkaz-Alarm Tatbikatında; personel ve öğrencilere sivil savunma tedbirleri ile ikaz ve alarm işaretleri, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) silahların etkileri, bunlara karşı korunma önlemleri anlatıldı.

Yapılan tahliye tatbikatı sonucunda eğitim öğretim yapılan 2 binadaki 172 öğrenci ve 23 personel 1 dakika 30 saniye gibi kısa bir sürede sorunsuz şekilde tahliye edilmiştir.