2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 Öğretmen Kurs Hareketliliği Faaliyeti

2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 Öğretmen Kurs Hareketliliği Faaliyeti

Okulumuz Müşerref Yılmaz Ortaokulu öğretmenleri Harun MADEN ve Utku COŞKUN 16/22 Mayıs 2022 tarihleri arasında 2021-1-TR01-KA-121~SCH-000011430numaralı Erasmus akreditasyonu öğretmen hareketliliği faaliyeti için Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yabancı dil öğretim yöntemi olan 'Clil' (Content And Language Integrated Learning) eğitim kursunu başarıyla tamamlamışlardır.  

07.09.2022 442

EĞİTİM FAALİYETLERİ

·       Farklılaştırılmış bir eğitimde içerik; öğrenciler için anlamlı, öğrencilerin dünyaları ile ilişkili olmalıdır. İçerik Temelli Öğretim Modeli (CLIL) örnek alınarak hazırlanmaktadır. İçerik Temelli Öğretim Modeli, dil öğretimini içerik ile bütünleşmiş olarak öğretmeyi hedef alan bir modeldir.

·       İçerik temelli dil eğitiminin diğer modellerden farkı dili bir iletişim aracı olarak görmesi ve öğrencilerin dil ve içeriği aynı anda öğrenerek çifte kazanç sağlayabileceğini öngörmesidir.

·       İçerik temelli eğitim sistemi ile öğrenciler derslerini ayrıca İngilizce olarak pekiştirme fırsatı bulurlar. Bu şekilde yapılan dersler öğrencilerin İngilizce dil bilgisi dışında farklı alanlarda terminoloji ve bilgiye sahip olmasını sağlar.

·       Bahsedilen sistem; dile odaklanması dışında öğrencilerin daha geniş bilgi sahibi olmalarının ve genel kültürlerinin de zenginleşmesini sağlar.

·       Verilen içerik odaklı araştırma etkinlikleri de ayrıca öğrencilerde merak uyandırarak birer araştırmacı olmaları yolunda öğrencilere ışık tutar.

·       Bu yaklaşım sayesinde öğrenciler; dili amaç olarak değil, araç olarak kullanırlar.

 


07-09-202207-09-2022

 

07-09-2022









GEZİ FAALİYETLERİ

·       Macar halkının ATATÜRK'e duydukları saygı ve ikili ilişkilerin artırılması amacıyla yapılan Budapeşte'deki çocuk parkı Naphegy Park'ta bulunan Mustafa Kemal ATATÜRK büstünü ziyaret ettik.

·       15. yy. sonlarında Budapeşte'de yaşamış olan Bektaşi dervişi Gül Baba'nın Macaristan Hükümeti ve TİKA'nın (Türk İş birliği Ve Koordinasyon Ajansı) işbirliğiyle restore edilen türbesini ziyaret ettik. Türbeye giden caddelere Türk caddesi ( Török Utca) ve  mescit  caddesi  ( Mecset  Utca) adları  verilmiştir.

·       Budapeşte Eğitim Müşavirimiz Dr. Hilal KAYA    bizi makamında ağırladı. Kendisiyle eğitim ve Macaristan'ın Türk öğrencilere sağladıkları olanaklar hakkında son derece yararlı bir sohbet gerçekleştirdik.

·       Yurt dışında Türkiye'yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını   tanıtma amacıyla 2007 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret ettik.  Kurum   müdürü sayın Mustafa AYDOĞDU ile Yunus Emre Enstitüsü'nün Macaristan'da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi aldık.

·       Budapeşte meclis binası gezimiz sırasında Macaristan Başbakanı Vektör ORBAN   ile yemin töreni sonrasında karşılaştık. Sohbetimiz sırasında ülkemiz hakkındaki olumlu düşünceleri bizi gururlandırdı.

·       Osmanlı imparatorluğunun son Budin valisi olan Abdurrahman Abdi paşanın Budapeşte'deki mezarını ziyaret ettik. Son ana kadar kahramanca savaşan valinin bu kahramanlığı Avusturya ordusu tarafından yaptırılan Mezar taşında şu şekilde ifade edilmiştir:
"145 yıllık Türk egemenliğinin son buda valisi Abdurrahman Abdi Paşa bu yerin yakınında 1686 eylül ayının ikinci günü öğleden sonra, yaşamının 70. Yılında maktul düştü. Kahraman düşmandı. Rahat uyusun."

·       2. Dünya savaşı sırasında Naziler tarafından katledilen insanları anmak amacıyla Tuna nehri kenarında yapılan metal ayakkabılar savaşların kazananı olmadığı bizlere bir kez daha kanıtladı.

 

07-09-202207-09-202207-09-2022

 



 







YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ:

·       Eğitim ve gezimiz sürecinde elde ettiğimiz bütün kazanımları kapsayan pano çalışmamızı okul panomuzda sergiledik.

 

·       16 Haziran Çarşamba günü okulumuzda öğretmenleriz Harun MADEN ve Utku COŞKUN yurt dışında aldıkları eğitim ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmışlardır. Bu toplantı sonrasında 'Clil' (Content And Language Integrated Learning) kapsamında sınıflarda öğretmenlerimiz tarafından önümüzdeki eğitim öğretim döneminde uygulanacak çalışmalar programlanmıştır.

07-09-202207-09-2022