10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası okulumuz öğretmenleri Yasemin KOÇ EMEK ve Enver YILDIRIM´ın hazırlamış olduğu etkinliklerle kutlandı.

17.05.2016 875

ENGELLİLER HAFTASI (10–16 Mayıs)

Engelliler Haftası Kutlama programı okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı.  Program öğrencilerimizin günün anlam ve önemine yönelik konuşmaları, şiirler, sözler, engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukları aşmalarında bizlere ve topluma düşen görevlerin belirtilmesine yönelik etkinliklerle kutlandı.

  10–16 Mayıs arası Dünya Engelliler Haftasıdır. Sakatlık insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirilir.  

Organları veya vücutlarının bir kısmı iş göremez halde olanlarla, zihinsel açıdan yetersizlik ve dengesizlik gösteren kişilere, engelli ( sakat) diyoruz. Sakatlık insanların istemleri dışında oluşan bir durumdur. Doğuştan olabildiği gibi, sonradan da karşılaşılabilir. 10 -16 Mayıs arası "Engelliler Haftası"dır. Sakatlık insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde aynı zamanda değerlendirilir. Sakatlar Haftası boyunca; sakatlık sorunu, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir sakatlık konusu işlenir.

 Engellilerin eğitimi denilince daha çok zihinsel engelli  çocuklar akla gelir. Yurdumuzda; görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel, ruhsal dengesi bozuk 4.500.000 yurttaşımız bulunmamaktadır.